fbpx

Nieuwe airco: alles wat je moet weten

Wat kan Jaap's doen voor jouw airco?

Jaap’s kan voor jouw airco zorgen, van installatie tot onderhoud. Wij zijn deskundige installateurs die er voor zorgen dat je airco precies past in je huis en voldoet aan je wensen. We willen dat je airco lang meegaat en zuinig blijft werken dus bieden we professionele nazorg en de beste service voor een optimaal werkend systeem.

Snel naar:

Een man staat naast een klembord met een certificaat van Jaap's Installaties.

Gecertificeerde vakmannen

We hebben een team installateurs met veel kennis, ervaring en de benodigde certificaten.

Een wit busje met de woorden "Jaap's Installaties" erop.

We staan voor je klaar

Wij zijn elke werkdag onderweg! We zullen je altijd zo snel mogelijk helpen.

Een vrouw staat voor een computerscherm waarop grafieken van Jaap's Installaties te zien zijn.

Wij werken duurzaam

Bij Jaap's Installaties staat duurzaamheid voorop!

Wat is een airco?

Een airco, ook bekend als een airconditioner, is een apparaat dat wordt gebruikt om zowel de temperatuur, vochtigheid als de  luchtkwaliteit in een ruimte te regelen. Het doel van een airconditioner is om een comfortabel binnenklimaat te creëren, ongeacht de weersomstandigheden buiten.

Het apparaat bestaat meestal uit twee hoofdonderdelen: de binnenunit en de buitenunit. De binnenunit bevat een koelverdamper die warme lucht uit de ruimte opneemt en afkoelt. De buitenunit bevat een compressor en daarnaast een condensor die de warmte afvoeren naar de buitenlucht.

Het systeem maakt gebruik van een koelmiddel, een speciaal vloeistof of gas, dat de warmte absorbeert en afvoert in het systeem.

Mitsubishi airco kosten.

Waarom zou je een airco nemen?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om een airco te nemen. De voornaamste reden is vaak om je huis relatief goedkoop te koelen. Daarnaast kan je met moderne airco’s vaak ook energiezuinig verwarmen.

Verder lijken de temperaturen van Nederlandse zomers steeds hoger te worden en we zien steeds vaker hittegolven terugkomen. Dit maakt een lekker koel huis geen overbodige luxe.

Hoe werkt het installeren van een airco?

We beginnen altijd met een inspectie van de ruimte en bepaling van locatie en de capaciteit van de binnen- en buitenunits. We willen natuurlijk enerzijds dat het apparaat zo veilig mogelijk hangt, maar anderzijds ook dat het op de beste plek geplaatst wordt.

Nadat alles akkoord is, beginnen we met het plaatsen van de binnen- en buitenunit(s) op de gewenste locatie en met de aansluiting van elektrische- en koelleidingen. Als alles vervolgens op zijn plek staat/hangt, beginnen we met de aansluiting op het elektriciteitsnet en kunnen we uiteindelijk beginnen met de installatie van de koelleidingen en correcte vulling met koelmiddel.

Welke airco past bij mij?

Het vinden van het juiste airconditioningsysteem dat bij jou past, hangt af van verschillende factoren. Bijvoorbeeld de grootte van de ruimte, de specifieke behoeften en voorkeuren, het budget en de beschikbare installatiemogelijkheden. Wij kunnen je adviseren zodat jij het juiste systeem kan kiezen dat bij jouw situatie past.

  • Split-airco’s: dit zijn de meest voorkomende airco’s. Deze zullen wij in de meeste situaties dan ook aanraden. Ze bestaan uit een binnenunit en een buitenunit. De binnenunit wordt in de ruimte geïnstalleerd en blaast gekoelde lucht, terwijl de buitenunit de warmte afvoert.
  • Multi-split-airco: dit type airco bestaat uit meerdere binnenunits die worden aangesloten op een enkele buitenunit. Hiermee kan je meerdere kamers onafhankelijk van elkaar koelen. 
  • Monoblock airco: dit is een zelfstandige unit waarbij alles in één enkele behuizing is ondergebracht. Dit betekent dat er geen buitenunit nodig is, waardoor een installatie bijna tot niet nodig is.
Een bladpictogram op een blauwe achtergrond met een cv-ketel.

Duurzame installatie

Een huis met een cv-ketel icoon op een blauwe achtergrond.

Zuinig verwarmen

Een blauwe achtergrond met een wit sneeuwvlokpictogram.

Comfortabel koelen

Veelgestelde vragen over airco's

Een split-airconditioner bestaat uit een binnenunit en een buitenunit die met elkaar verbonden zijn, terwijl een draagbare airco een standalone unit is die eenvoudig verplaatsbaar is en geen buitenunit nodig heeft.

Het juiste formaat wordt bepaald door factoren zoals de grootte van de ruimte, het isolatieniveau, de blootstelling aan zonlicht en het aantal mensen dat zich in de ruimte bevindt. Wij kunnen het formaat airco voor jou bepalen in een vrijblijvend adviesgesprek.

Het gemiddelde energieverbruik van een airco varieert afhankelijk van verschillende factoren. Het energieverbruik wordt meestal gemeten in kilowattuur (kWh).

Om een ruwe schatting te geven, kan een typische huishoudelijke split-airconditioner van 2,5 kW tot 4 kW gemiddeld ongeveer 1,0 kWh tot 2,0 kWh per uur verbruiken bij gebruik op volle capaciteit. 

Het geluidsniveau van een airco kan variëren, afhankelijk van het type, de fabrikant en de installatie. Over het algemeen zijn moderne airco’s ontworpen om relatief stil te werken en minimaliseren ze geluidsoverlast.

Nog meer vragen?

Heb je nog een vraag over airco’s? Jaap’s installaties staat 5 dagen per week voor je klaar. Neem gerust contact met ons op en we zullen je zo snel mogelijk te woord staan.

Neem contact op

Aanvraag indienen

Ons team van gekwalificeerde en ervaren technici staat klaar om u te helpen met al uw installatiebehoeften.