fbpx

Airco installatie

Professionele airco installatie bij Jaap's

Denk je erover een airco te laten plaatsen? Wij informeren en helpen je graag! Ons team bestaat uit deskundige installateurs met de benodigde certificaten waar we trots op zijn. Ons vakmanschap en betrouwbaarheid zijn de leidraad in onze dienstverlening. We hebben als doel elke klant 100% service en tevredenheid te bieden.

Als je een airco wilt laten plaatsen, kan dit alleen gedaan worden door vakmensen met een F-gassen-certificaat. Wij werken precies volgens de richtlijnen en weten exact hoe we jouw airco installatie kunnen realiseren. Bij Jaap’s Installaties ben je aan het juiste adres als je gecertificeerde professionals zoekt met de focus op kwaliteit.

 

Een man staat naast een klembord met een certificaat van Jaap's Installaties.

Hoe word een airco geïnstalleerd?

Eerst beoordelen we de ruimte en bepalen we de capaciteit en locatie van de binnen- en buitenunits. Het doel is dat de airco zo veilig mogelijk hangt, maar we willen ook de beste plek, voor jouw comfort.

Na dit stadium richten we ons op het plaatsen van de binnen- en buitenunits met de bijbehorende aansluiting van koelleidingen en aansluiten op het electriciteitsnet.  Hierna volgt de precieze vulling met koelmiddel.

Tot slot doen we nog een grondige controle van het systeem om ervoor te zorgen dat alles correct functioneert. Daarnaast zullen we na de installatie regelmatig onderhoud en periodieke controles doen om optimale prestaties te behouden.

Stappenplan airco installatie:

De nummer één in een blauwe cirkel staat voor de topkwaliteit van onze cv-ketelinstallatiediensten.

Eerst doen we een beoordeling van de ruimte en bepaling van de capaciteit en locatie van de binnen- en buitenunits.

Het getal twee in een blauwe cirkel staat voor cv-ketel installatie.

Daarna maken we een offerte voor het installeren van de airco's. Als u akkoord gaat met de offerte komt de eerste factuur. Deze is voor een 60% aanbetaling. Deze aanbetaling is voor aankoop van het materiaal.

Het getal 3 in een blauwe cirkel staat voor cv-ketelinstallatie.

Dan volgt de volledige installatie en leggen we jou alles uit over de net geplaatste airco.

De nummer vier in een blauwe cirkel, met een cv-ketelinstallatie.

Uiteindelijk heb jij een lekker koel huis! Wij zorgen voor regelmatige controles en onderhoud volgens de juiste normen.

Wat kost een airco installatie?

De kosten van een airco laten plaatsen variëren erg. De prijzen verschillen uiteraard tussen de soorten airco’s die er zijn. Ook hangt het er vanaf hoe groot je huis en ruimtes zijn en hoeveel units je wilt. Bovendien zijn er vaak nog bijkomende materialen en voorbereidende werkzaamheden die nodig zijn.

Airconditioning in elke ruimte

Veelgestelde vragen over airco installaties

Het wordt sterk afgeraden om zelf je airco te installeren, tenzij je over de juiste kennis, ervaring en certificering beschikt. Het installeren van een airconditioningsysteem vereist specifieke technische vaardigheden en kennis van elektrische bekabeling en koelsystemen.

Er zijn enkele voorbereidingen die je kunt treffen voordat de installateurs arriveren: het vrijmaken van de ruimte rond de installatieplaats, het zorgen voor een goede toegankelijkheid van de elektrische aansluiting, het weghalen van eventuele obstakels en het klaarzetten van een lekkere kop koffie!

De beste locatie voor de installatie van een airco kan variëren afhankelijk van de ruimte en de indeling ervan. Wij kunnen beoordelen waar de binnen- en buitenunits het beste kunnen worden geplaatst voor optimale prestaties.

Nog meer vragen?

Zijn al je vragen over airco installaties nog niet beantwoord? Onze specialisten staan 5 dagen per week voor je klaar. Neem gerust contact met ons op!

Neem contact op

Veiligheid op 1 bij Jaap's

Bij Jaap’s Installaties staat veilig werken uiteraard voorop. Het is belangrijk dat we een veilige werkomgeving waarborgen voor zowel onze klanten als onze medewerkers. Daarom nemen we veiligheidsmaatregelen in acht om ervoor te zorgen dat al onze airco-installaties voldoen aan de veiligheidsnormen en voorschriften.

We willen hoogwaardige airco-installaties en diensten leveren met de alle aandacht voor veiligheid. We zorgen ervoor dat elke airco-installatie die we afleveren, niet alleen aan jouw wensen en eisen voldoet, maar ook aan de hoogste normen op het gebied van veiligheid.

 

Aanvraag indienen

Ons team van gekwalificeerde en ervaren technici staat klaar om u te helpen met al uw installatiebehoeften.