fbpx

Kosten airco laten plaatsen

Jaap's, de specialist in airco's

Benieuwd naar de kosten van een airco laten plaatsen? Jaap’s helpt je graag verder! Lees op deze pagina meer over airco kosten.

Bovendien kunnen we je ook verder helpen met het uitzoeken van een airco, de installatie en het onderhoud. Wij hebben namelijk een sterk team van ervaren en gecertificeerde installateurs, waarmee we bekend staan om eerlijk vakmanschap.

Mitsubishi airco kosten.

Koeling en verwarming in één

Een ”airco, koeling en verwarming in één,” ook wel bekend als een lucht-luchtwarmtepomp, is een geavanceerde airco dat zowel kan koelen als verwarmen. 

Het kan warmte onttrekken aan de buitenlucht, zelfs bij lagere temperaturen, en deze warmte naar binnen transporteren om de ruimte te verwarmen. In de zomermaanden kan het proces daarnaast ook worden omgekeerd om warmte van binnen naar buiten af te voeren en de ruimte te koelen.

In veel situaties komt het regelmatig voor dat je de centrale verwarming aan moet zetten om één of twee kamers op te warmen. Een cv-ketel moet daarvoor relatief veel gas verbruiken. In zo’n geval kan het efficiënter zijn om bijvoorbeeld een beroep te doen op de airco. Verwarm je daarmee een deel van het huis, dan kun je aanzienlijk besparen op het gasverbruik. Uiteraard staat daar wel een hoger elektriciteitsverbruik tegenover. De lucht-luchtwarmtepomp wordt daarom ook vaak in combinatie gebruikt met zonnepanelen.

Een man gebruikt een afstandsbediening om de Kosten airco te regelen.

Kosten airco met installatie

De kosten van een airco laten plaatsen hangen af van verschillende factoren. Zo verschillen de prijzen sterk tussen de verschillende types airco’s die er zijn. Ook hangt het er vanaf hoeveel units je wilt. Elke situatie is anders, er zijn namelijk vaak bijkomende materialen en voorbereidende werkzaamheden die nodig zijn.

Wat kost een airco laten plaatsen? (inclusief airco)

Airco type Prijzen
Split airco 1.750 tot 3.500 euro
Multi-split airco 3.500 tot 5.500 euro
Monoblock airco 1.500 tot 2.500 euro

Zoals eerder aangegeven, elke situatie is anders. Dit zijn dan ook alleen richtprijzen. Wil je een preciezere prijsindicatie? Vraag dan een offerte aan.

Airco kopen, dit is waar je op moet letten naast de kosten:

Veelgestelde vragen over de kosten van een airco

Ja, naast de aanschafprijs van een airco zijn er extra kosten zoals: installatiekosten, eventuele aanpassingen aan het elektrische systeem, onderhoudskosten en energiekosten voor het gebruik van de airco.

Dit kan zeker! Het is alleen ook belangrijk om ook naar de energie-efficiëntie te kijken. Een energiezuinige, maar misschien wat duurdere airco, kan op de lange termijn lagere energiekosten met zich meebrengen, waardoor je mogelijk meer bespaart. 

Niet altijd. Hoewel duurdere airco’s vaak geavanceerdere functies en technologieën hebben, is het belangrijk om te kijken naar de specifieke behoeften van je ruimte en je budget. Soms kan een airco met een gemiddelde prijsklasse voldoen aan je behoeften zonder extra kosten voor functies die je mogelijk niet nodig hebt.

Nog meer vragen?

Mocht je verdere vragen hebben over de kosten van het plaatsen van een airco, dan staan onze medewerkers 5 dagen per week, tijdens kantooruren, voor je klaar. Aarzel niet om contact op te nemen.

Neem contact op

Aanvraag indienen

Ons team van gekwalificeerde en ervaren technici staat klaar om u te helpen met al uw installatiebehoeften.