fbpx

Kosten cv-ketel

Toe aan een nieuwe cv-ketel? Jaap's komt langs!

Cv-ketel kosten: Wat komt er allemaal bij kijken? Onze professionele installateurs komen graag bij je langs om de staat van jouw huidige cv-ketel te beoordelen en jouw wensen en eisen te bespreken. We zullen ook de grootte van jouw woning en het warmwatergebruik bespreken om de juiste cv-ketel aan te bevelen. We streven ernaar om een cv-ketel te installeren die efficiënt werkt en betrouwbaar is.

Bij Jaap’s geloven we in transparantie en klanttevredenheid. Daarom bieden we eerlijk advies en een duidelijke offerte zonder verborgen kosten. Onze ervaren installateurs zorgen voor een vakkundige installatie van jouw nieuwe cv-ketel.

Een groep mensen die aan een tafel zitten en mogelijk de Installaties van Jaap bespreken.
Twee hybride warmtepompen op een witte achtergrond.

Hybride ready cv-ketel: energiezuinig

Een hybride ready cv-ketel is in staat om samen te werken met een hybride warmtepomp. De warmtepomp verwarmt uw huis maar de cv-ketel springt bij als het buiten te koud is.

Het is belangrijk om te weten dat niet alle cv-ketels “hybride ready” zijn. Als je geïnteresseerd bent in het upgraden naar een hybride systeem, is het raadzaam om advies in te winnen bij een van onze professionele installateurs. Zij kunnen beoordelen of jouw huidige cv-ketel geschikt is voor een hybride upgrade of dat een nieuwe ketel nodig is om te voldoen aan de vereisten van een hybride systeem.

Wat zijn de kosten van een cv-ketel?

Uiteraard kunnen we pas na inventarisatie van de situatie bij jou thuis een precieze offerte uitbrengen. Het uiteindelijke bedrag zal afhangen van verschillende factoren die meespelen om het verwarmen van jouw huis door de cv-ketel zo optimaal mogelijk te laten werken. Je moet bijvoorbeeld denken aan: soort cv-ketel, leidingwerk om- of aanleggen en vervangen van thermostaten en/of radiatoren. 

Wat kost een cv-ketel vervangen? (inclusief ketel)

Ketel type Prijzen
HR-combiketel 2.000 tot 3.500 euro
Solo cv-ketel 1.750 tot 2.750 euro
Hr-ketel 1.750 tot 2.750 euro
Elektrische ketel 5.000 tot 6.000 euro

Zoals eerder aangegeven, elke situatie is anders. Dit zijn dan ook alleen richtprijzen. Wil je een preciezere prijsindicatie?

Cv-ketel kopen, dit is waar je op moet letten:

Veelgestelde vragen over de kosten van cv-ketels

Gemiddeld ligt de prijs van een nieuwe cv-ketel met installatie rond de €2500.  

Dit kan zeker! Het is alleen ook belangrijk om ook naar de energie-efficiëntie te kijken. Een energiezuinige ketel kan op de lange termijn lagere energiekosten met zich meebrengen, waardoor je mogelijk meer bespaart. 

Over het algemeen wordt geschat dat een energiezuinige cv-ketel zichzelf binnen 5 tot 10 jaar kan terugverdienen door lagere energiekosten.

Nog meer vragen?

Heb je nog meer vragen over de prijzen van cv-ketels? Onze specialisten voor je klaar. Neem gerust contact op en we zullen je zo snel mogelijk te woord staan.

Neem contact op

Aanvraag indienen

Ons team van gekwalificeerde en ervaren technici staat klaar om u te helpen met al uw installatiebehoeften.