fbpx

Hybride warmtepomp

Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een verwarmingssysteem dat de voordelen van enerzijds een warmtepomp combineert met anderzijds een bestaande cv-ketel. Het doel van deze combinatie is om de efficiëntie en duurzaamheid van een warmtepomp te benutten, terwijl er tegelijkertijd een betrouwbare back-up verwarming is voor koudere dagen of piekmomenten door de cv-ketel.

In een hybride warmtepompsysteem is de warmtepomp de hoofdverwarming en deze zal voor het grootste gedeelte van het jaar de verwarming verzorgen.

Waarom een hybride warmtepomp?

Stel je voor dat je in een oudere woning woont met een bestaande verwarmingsketel op gas. Je hebt gehoord over de vele voordelen van warmtepompen, zoals energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid, maar je twijfelt over de haalbaarheid van een volledig elektrische warmtepompinstallatie. Hier komt de hybride warmtepomp om de hoek kijken.

Met dit systeem draag je bij aan een duurzamere toekomst zonder dat je je hele verwarmingssysteem hoeft te vervangen. Je geniet van het comfort van een warm huis, terwijl je tegelijkertijd bijdraagt aan gasbesparing en de vermindering van CO2-uitstoot . Kortom, we geloven dat deze warmtepomp een ideale oplossing kan zijn voor diegenen die een stap willen zetten naar duurzame verwarming zonder ingrijpende veranderingen. Ons team van professionals staat klaar om je te begeleiden, adviseren en de perfecte hybride installatie voor je te realiseren.

Hybride of all-electric warmtepomp?

Welke warmtepomp past het beste bij jouw behoeften? Het kiezen tussen een hybride en all-electric warmtepomp kan een belangrijke beslissing zijn bij het upgraden van je verwarmingssysteem.

Een hybride warmtepomp combineert het beste van twee werelden. Dit biedt ten eerste flexibiliteit en ten tweede zekerheid, waardoor je comfortabel blijft, zelfs onder de meest extreme omstandigheden. Vaak ligt de investering ook lager en is het installatieproces makkelijker.

Een all-electric warmtepomp biedt een duurzame oplossing zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen. Hierdoor verminder je niet alleen je CO2-uitstoot, maar profiteer je ook van lagere kosten op lange termijn.

Ben je er nog niet uit?

Twee hybride warmtepompen op een witte achtergrond.

Wat kost een hybride warmtepomp?

De kosten van een hybride systeem kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het specifieke systeem, de inhoud van de woning in kubieke meters, de benodigde installatiewerkzaamheden en eventuele bijkomende accessoires. Daarnaast zijn er mogelijk subsidies beschikbaar die kunnen helpen om de kosten te verlagen.

Precieze kosten weten? 

Hybride warmte pomp laten plaasten

Een hybride warmtepomp installatie ziet er als volgt uit:

Een van onze ervaren installateurs komt bij je thuis en voert een grondige inspectie uit. Ze kijken naar de mogelijkheden en beperkingen van je woning, de staat van de bestaande ketel en ook de beschikbare ruimte. Na een zorgvuldige analyse stellen we voor om een hybride systeem te installeren.

De installatie begint met het plaatsen van de warmtepompunit, die de warmte uit de buitenlucht haalt. Vervolgens wordt de warmtepomp verbonden met de bestaande (hybrid ready) verwarmingsketel. Dit creëert een geïntegreerd systeem waarbij de warmtepomp de hoofdverwarming is en de ketel bijspringt op koudere dagen wanneer extra warmte nodig is.

Veelgestelde vragen over hybride warmtepompen

Nieuwe (na 2015) cv-ketels zijn vaak hybrid-ready. Heb je nog een oude ketel? Geen probleem, we installeren graag een hybrid-ready cv-ketel samen met je nieuwe warmtepomp.

In de meeste gevallen wel! Wij geven je graag advies. 

De levensduur kan variëren, maar het systeem kan meestal meer dan 15 jaar meegaan. Met regelmatig onderhoud en goede installatie haal je maximaal rendement uit de pomp.

Nog meer vragen?

Heb je nog een vraag over hybride systemen? Jaap’s installaties staat 5 dagen per week voor je klaar. Neem gerust contact met ons op en we zullen je zo snel mogelijk te woord staan.

Neem contact op

Aanvraag indienen

Ons team van gekwalificeerde en ervaren technici staat klaar om u te helpen met al uw installatiebehoeften.