fbpx

Warmtepomp installatie

Verwarmen op een energiezuinige manier - warmtepomp

Bij Jaap’s begrijpen we de groeiende behoefte aan duurzame verwarmingsoplossingen. Als erkende specialist op het gebied van verwarmingssystemen staan we klaar om je te helpen bij het overstappen naar een efficiënte en milieuvriendelijke warmtepomp. Ben je geïnteresseerd in een warmtepomp installatie? Dan kun je vertrouwen op Jaap’s voor onder andere professionele begeleiding en diensten. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we je kunnen helpen bij de overgang naar een warmtepomp.

Een man en een vrouw staan naast een grote tank bij Jaap's Installaties.

Hoe verloopt een warmtepomp installatie?

Een warmtepompinstallatie bestaat uit een buitenunit, een binnenunit en een warmwateropslagtank indien gewenst. 

Onze installateurs plaatsen om te beginnen, de buitenunit strategisch op een geschikte locatie buiten jouw woning. Vervolgens wordt de binnenunit geïnstalleerd in een technische ruimte, zoals een kelder of een bijkeuken. Hierbij wordt gezorgd voor een correcte aansluiting op het bestaande verwarmingssysteem.

Daarnaast installeren we, indien gewenst, een warmwateropslagtank om te voorzien in warm water voor sanitair gebruik. Deze tank zorgt voor een constante toevoer van warm water naar jouw kranen en douches.

Onze installateurs werken nauwkeurig en volgens de geldende normen en voorschriften. Ze zorgen ervoor dat alle onderdelen van de warmtepompinstallatie correct worden geplaatst en aangesloten. Daarnaast worden de nodige controles uitgevoerd om ervoor te zorgen dat het systeem veilig en efficiënt functioneert.

Stappenplan installatie:

De nummer één in een blauwe cirkel staat voor de topkwaliteit van onze cv-ketelinstallatiediensten.

Onze deskundige adviseurs zullen naar jouw verwarmingsbehoeften luisteren en jouw situatie evalueren.

Het getal twee in een blauwe cirkel staat voor cv-ketel installatie.

Op basis van het adviesgesprek zal ons team van experts een op maat gemaakte aanbeveling doen voor de meest geschikte warmtepompinstallatie voor jouw woning.

Het getal 3 in een blauwe cirkel staat voor cv-ketelinstallatie.

Zodra je akkoord gaat met de offerte, komt er een factuur voor 60% van het bedrag voor het aankopen van de materialen en daarna plannen we de installatie van de warmtepomp. Onze ervaren installateurs zullen zorgvuldig te werk gaan om de warmtepomp op de juiste locatie te plaatsen en aan te sluiten.

De nummer vier in een blauwe cirkel, met een cv-ketelinstallatie.

Na de installatie blijven we jou ondersteunen met nazorg en onderhoudsdiensten.

Hybride warmtepomp installatie, zo werkt dat:

De installatie van de hybride warmtepomp verloopt uiteraard anders dan bij een full-electric warmtepomp.

Na het plaatsen van de buitenunit, wordt de binnenunit van de warmtepomp geïnstalleerd, meestal in de ruimte waar ook de cv-ketel staat. Hier wordt de warmtepomp aangesloten op het bestaande verwarmingssysteem.

Het regel- en controlesysteem van de hybride installatie wordt geïnstalleerd en geprogrammeerd om de werking van de warmtepomp en cv-ketel te regelen en te optimaliseren.

De cv-ketel wordt daarna samengevoegd met de pomp in het hybride systeem. Dit kan betekenen dat er aanpassingen moeten worden gedaan aan de bestaande leidingen en aansluitingen om ervoor te zorgen dat de warmtepomp en cv-ketel naadloos samenwerken.

Na de installatie voeren de installateurs tests uit om ervoor te zorgen dat het hybride systeem correct functioneert. Ze controleren de werking van zowel de warmtepomp als de cv-ketel, evenals het regel- en controlesysteem.

Is mijn woning klaar voor een warmtepomp?

Het installeren van een warmtepomp is een duurzame en energiezuinige keuze voor het verwarmen van jouw huis. Maar voordat je een warmtepomp aanschaft, is het belangrijk om te bepalen of jouw woning klaar is voor deze technologie. Wij helpen je graag om te beoordelen of jouw woning geschikt is voor een warmtepompinstallatie.

We voeren een grondige analyse van jouw woning uit om te bepalen of deze geschikt is voor een warmtepompinstallatie. Onze deskundige adviseurs zullen jou een eerlijk advies geven over de haalbaarheid van een warmtepomp voor jouw woning.

Veelgestelde vragen over warmtepomp installatie

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Factoren zoals isolatie, verwarmingssysteem en beschikbare ruimte kunnen invloed hebben op de geschiktheid. Het is raadzaam om een professionele installateur te raadplegen voor een grondige beoordeling van jouw woning om te bepalen of deze geschikt is voor een warmtepomp.

Vaak wel! Er zijn in Nederland subsidies beschikbaar om de aanschaf en installatie van warmtepompen te ondersteunen. 

Een warmtepomp vereist regulier onderhoud om optimale prestaties te behouden. Dit omvat het schoonmaken van filters, het controleren van het koudemiddel en het controleren van de werking van de ventilatoren en pompen. Het is raadzaam om een jaarlijks onderhoudscontract af te sluiten.

Nog meer vragen?

Zijn al je vragen over warmtepomp installaties nog niet beantwoord? Onze specialisten staan altijd voor je klaar. Neem gerust contact met ons op en wij zullen je zo snel mogelijk te woord staan.

Neem contact op

Veiligheid op 1 bij Jaap's

Bij Jaap’s Installaties staat veiligheid op de eerste plaats. We begrijpen het belang van een veilige werkomgeving bieden voor zowel onze installateurs als onze klanten. Daarom treffen we uitgebreide maatregelen om ervoor te zorgen dat al onze warmtepomp installaties voldoen aan de relevante veiligheidsnormen en voorschriften.

Ons streven is ten eerste om warmtepomp installaties van grote kwaliteit te plaatsen en  daarnaast diensten met de hoogste aandacht voor veiligheid te leveren. We willen ervoor zorgen dat elke installatie die we uitvoeren, niet alleen aan de technische behoeften voldoet, maar ook aan de strengste veiligheidsnormen.

Aanvraag indienen

Ons team van gekwalificeerde en ervaren technici staat klaar om u te helpen met al uw installatiebehoeften.