fbpx

Warmtepomp kopen

Snel naar:

Warmtepomp kopen? Jaap's helpt jou bij het keuzeproces!

Geïnteresseerd in het kopen van een warmtepomp? Jaap’s helpt je graag verder! We kunnen je verder helpen met het uitzoeken van een warmtepomp, de installatie en het onderhoud

Jaap’s heeft een sterk team van ervaren en gecertificeerde installateurs, waarmee we bekend staan om onze professionaliteit, betrouwbaarheid en daarnaast ook vakmanschap. We streven ernaar om bij elke klant een 100% tevredenheid te garanderen.

Wij zijn trots op onze partners:

Hybride warmtepomp kopen

Denk je eraan om een hybride warmtepomp te kopen? Dan maak je een slimme keuze voor een duurzame en energie-besparende verwarmingsoplossing. Wij begrijpen de voordelen van hybride warmtepompen en helpen je graag bij het vinden van de juiste oplossing voor jouw huis.

Bij Jaap’s hebben we een groot aanbod van hybride warmtepompen van erkende merken. Onze adviseurs kunnen jou helpen bij het kiezen van het juiste model zodat deze past bij jouw specifieke behoeften en budget. We zorgen ook voor een professionele installatie en bieden nazorg en onderhoudsdiensten om ervoor te zorgen dat jouw hybride warmtepomp optimaal blijft functioneren.

Twee hybride warmtepompen op een witte achtergrond.
Een warmtepomp en een airconditioner op een witte achtergrond.

All-electric warmtepomp kopen

Overweeg je de aanschaf van een all-electric warmtepomp? Dan maak je een verstandige keuze voor een volledig elektrische en duurzame verwarmingsoplossing. We staan klaar om je te helpen de juiste keuze te maken voor jouw woning.

We hebben een breed assortiment aan all-electric warmtepompen van erkende merken. Onze adviseurs staan klaar om je te helpen bij het kiezen van het juiste model dat perfect aansluit bij jouw specifieke wensen en begrotingniet. We zorgen niet alleen voor een deskundige installatie, maar we bieden ook nazorg en onderhoudsdiensten om er voor te zorgen dat de warmtepomp altijd op zijn best presteert.

Populaire warmtepompen bij Jaap's:

Remeha Elga Ace

Een huishoudketel van het merk Remeha naast een externe warmtepompunit.

Vanaf €4.650,- incl. installatie en subsidie

Geverifieerd door de consumentenbond

Intergas
Xtend

Een lucht-water-warmtepompsysteem van intergas, bestaande uit een buitenunit met ventilatorrooster en een binnenunit met besturingsinterfaces voor wie een warmtepomp wil kopen, tegen een witte achtergrond

Vanaf €4.450,- incl. installatie en subsidie

Biodom
Bioblock 12M

Koop een warmtepomp met afstandsbediening.

Op basis van offerte

Wat is belangrijk bij het kopen van een warmtepomp?

Het is belangrijk om de warmtebehoefte van jouw huis te bepalen. Op basis hiervan kunnen wij het juiste type warmtepomp en het benodigde vermogen bepalen. Er zijn verschillende soorten warmtepompen beschikbaar, zoals lucht-water, grond-water, water-water en hybride warmtepompen. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen, afhankelijk van verschillende factoren. Wij raden bijna altijd een lucht-water of een hybride warmtepomp aan.

Let bij het kiezen van een warmtepomp op zowel het energielabel als de prestatiecoëfficiënt (COP) van de warmtepomp. Een hogere COP geeft aan dat de warmtepomp efficiënter is in het omzetten van energie. Dit betekent lagere energiekosten en minder schade aan  het milieu. Als je geluidsgevoelige buren hebt of als je waarde hecht aan een rustige omgeving, overweeg dan warmtepompen met een lager geluidsniveau. Let op het geluidsniveau in decibel (dB) dat wordt vermeld door de fabrikant.

Zorg ervoor dat de warmtepomp wordt geïnstalleerd door een erkende en ervaren installateur, zoals Jaap’s Installaties en overweeg de totale kosten, inclusief de aanschafprijs, installatiekosten en eventuele aanpassingen aan jouw verwarmingssysteem. Houd ook rekening met mogelijke subsidies, belastingvoordelen of financiële regelingen die beschikbaar zijn voor warmtepompen. Informeer ook naar het onderhoud en de servicevereisten van de warmtepomp. Regelmatig onderhoud is belangrijk om de optimale werking en levensduur van de warmtepomp te behouden. Let daarnaast ook op de duur van de garantie en wat er precies wordt gedekt.

Kosten warmtepomp laten plaatsen

De installatiekosten van een warmtepomp kunnen variëren. De prijzen hangen af van de verschillende soorten warmtepompen die er zijn.

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met jouw situatie en de eventuele extra werkzaamheden die nodig zijn. Omdat elk huis uniek is vereist dit mogelijk bijkomende materialen en voorbereidende werkzaamheden.

Een professionele installateur, zoals Jaap’s, kan jou helpen om de benodigde aanpassingen en kosten in kaart te brengen, zodat je een realistisch beeld hebt van het totale plaatje.

Warmtepomp installatie

Voordat je een warmtepomp aanschaft, is het belangrijk om eerst te evalueren of jouw woning gereed is voor deze duurzame technologie. We helpen je graag bij het beoordelen van de geschiktheid van jouw woning voor een warmtepompinstallatie.

Onze ervaren adviseurs voeren een grondige analyse van jouw woning uit om te bepalen of deze geschikt is voor een warmtepompinstallatie.  Op basis van deze analyse geven we je dan een eerlijk advies over de haalbaarheid en voordelen van een warmtepomp voor jouw situatie.

Veelgestelde vragen over een warmtepomp kopen

Warmtepompen bieden verschillende voordelen, zoals lagere energiekosten, verminderde CO2-uitstoot en een positieve bijdrage aan het milieu. Bovendien kunnen warmtepompen in aanmerking komen voor subsidies en financiële voordelen.

Het kabinet wil dat de hybride warmtepomp vanaf 2026 in veel gevallen verplicht wordt bij vervanging van de cv-ketel.

Ja, meestal wel! Dit is afhankelijk van jouw specifieke situatie en het model dat je selecteert. Je kunt meer informatie vinden op onze ISDE-subsidie pagina.

Nog meer vragen?

Heb je nog een vraag over warmtepompen? 5 Dagen per week zijn we bereikbaar! Neem gerust contact met ons op en we zullen je zo snel mogelijk te woord staan.

Neem contact op

Aanvraag indienen

Ons team van gekwalificeerde en ervaren technici staat klaar om u te helpen met al uw installatiebehoeften.