fbpx

Warmtepomp kosten

Toe aan een nieuwe warmtepomp? Jaap's komt langs!

Meer weten over warmtepomp kosten? Wij helpen je verder met Met de zoektocht naar de juiste (hybride) warmtepomp, de installatie en het onderhoud. Ons team staat bekend als gedreven, vakbekwaam en eerlijk.

We begrijpen dat het kiezen van de juiste installateur een belangrijke beslissing is. Daarom hechten we veel waarde aan onze reputatie als niet alleen een betrouwbaar maar ook professioneel team. 

 

Een wit busje met de woorden "Jaap's Installaties" erop.
Twee hybride warmtepompen op een witte achtergrond.

Hybride warmtepomp, bespaar 70-80% aan gas!

Het hybride systeem draagt bij aan een milieuvriendelijkere toekomst zonder dat je je cv-installatie helemaal hoeft te vernieuwen. Je huis wordt comfortabel verwarmd en tegelijkertijd bespaar je op energiekosten en verminder je de uitstoot van onder andere CO2. Ons deskundige team staat klaar om een perfecte hybride installatie voor jou te realiseren.

Het installeren van een hybride warmtepomp is vaak een kleinere investering in vergelijking met volledig elektrische warmtepompsystemen. Door gebruik te maken van je bestaande cv-ketel voor ondersteuning tijdens koudere periodes, is een hybride warmtepomp om die reden een kostenefficiënte manier om je energieverbruik te verminderen en om tenslotte je energiekosten te verlagen.

 

Wat zijn de kosten van een warmtepomp?

De kosten voor het aanschaffen en de installatie van een (hybride) warmtepomp kunnen we pas bepalen na een grondige inventarisatie van jouw specifieke situatie. Verschillende factoren spelen hierbij een rol bij, denk bijvoorbeeld aan het type warmtepomp, eventuele aanpassingen aan het leidingwerk en het vervangen van thermostaten en/of radiatoren.

Wat kost een (hybride) warmtepomp gemiddeld? (inclusief installatie)

Type warmtepomp Prijzen
Lucht-water warmtepomp 7.000 tot 10.000 euro (incl. subsidie)
Hybride warmtepomp 4.500 tot 6.000 euro (incl. subsidie)
Hybride warmtepomp inclusief cv-ketel 6.500 tot 8.000 euro (incl. subsidie)

Warmtepomp kopen, dit is waar je op moet letten:

Er zijn verschillende factoren belangrijk bij het aanschaffen van een nieuwe warmtepomp:

  • De warmtebehoefte van het huis beoordelen. Met deze informatie kunnen wij het geschikte type warmtepomp en het benodigde vermogen nauwkeurig vaststellen.
  • Het energielabel en de prestatiecoëfficiënt (COP) van de warmtepomp. Een hogere COP geeft aan dat de warmtepomp zuiniger is in het gebruik van electriciteit.
  • Let op het geluidsniveau in decibel (dB) dat wordt vermeld door de fabrikant. Als je rekening moet houden met geluidsgevoelige buren of als je een rustige omgeving belangrijk vindt, is het verstandig te kijken naar warmtepompen met een lagere geluidsproductie.
  • Kies voor installateur met de juiste certificering en ruime ervaring om de warmtepomp te installeren.

 

Veelgestelde vragen over warmtepomp kosten

De terugverdientijd van een warmtepomp hangt af van verschillende factoren, waaronder de investeringskosten, de energiebesparingen die je realiseert en eventuele subsidies of financiële regelingen die beschikbaar zijn. Over het algemeen liggen de terugverdientijden voor warmtepompen tussen de 8 en 15 jaar, maar dit kan variëren afhankelijk van jouw situatie.

Vaak wel! Bekijk onze ISDE-subsidie pagina voor meer informatie over de subsidies op warmtepompen.

Net als bij andere verwarmingssystemen zijn er ook onderhoudskosten verbonden aan een warmtepomp. Regelmatig onderhoud is belangrijk om de optimale werking en levensduur van de warmtepomp te behouden. Het is raadzaam om periodiek onderhoud uit te laten voeren om ervoor te zorgen dat de warmtepomp efficiënt blijft werken.

Nog meer vragen?

Heb je nog meer vragen over de kosten van een warmtepomp? Bel ons of klik hieronder. Wij zijn er om al je vragen te beantwoorden. 

Neem contact op

Aanvraag indienen

Ons team van gekwalificeerde en ervaren technici staat klaar om u te helpen met al uw installatiebehoeften.