fbpx

Alles over zonneboilers

Wat kan Jaap's doen voor jouw zonneboiler?

We kunnen voor jouw zonneboiler zorgen, van installatie tot onderhoud. Onze professionele installateurs zorgen ervoor dat je zonneboilersysteem perfect past bij je behoeften en ruimte. Daarnaast bieden we regelmatig onderhoud en reparatiediensten om ervoor te zorgen dat je zonneboiler efficiënt blijft werken en lang meegaat. Met Jaap’s Installaties kun je rekenen op deskundige zorg en betrouwbare service voor jouw zonneboiler.

Snel naar:

Een man staat naast een klembord met een certificaat van Jaap's Installaties.
Gecertificeerde vakmannen

We zijn trots op ons team van ervaren en gecertificeerde installateurs

Een wit busje met de woorden "Jaap's Installaties" erop.
We staan voor je klaar

Wij zijn altijd onderweg! We zullen je ten alle tijden zo snel mogelijk helpen

Een vrouw staat voor een computerscherm waarop grafieken van Jaap's Installaties te zien zijn.
Wij werken duurzaam

Bij Jaap's Installaties werken we duurzaam aan jouw comfort

Wat is een zonneboiler?

Een zonneboiler is een systeem dat gebruikmaakt van zonne-energie om water te verwarmen. Het systeem bestaat uit: een zonnecollector die op het dak of een andere zonnige locatie wordt geplaatst, een opslagtank voor het warme water en leidingen om het water tussen de collector en de opslagtank te transporteren.

De zonnecollector absorbeert warmte. Deze warmte wordt overgedragen aan een vloeistof, meestal een mengsel van water en antivries, dat door de collector circuleert. Vervolgens wordt de warme vloeistof via leidingen naar de opslagtank geleid, waar het warmte afgeeft aan het water dat wordt opgeslagen. Dit water wordt gebruikt voor bijvoorbeeld de douche of verwarming.

Een schema van een zonneboiler (zonnewaterverwarmingssysteem).

Waarom een zonneboiler?

Zonneboilers maken gebruik van een onuitputtelijke energiebron, de zon, waardoor de CO2-uitstoot wordt verminderd en de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen wordt verminderd. Het kan leiden tot grote energiebesparingen en lagere energiekosten, vooral in huishoudens met een een hoge warmwaterbehoefte. Bovendien kan het in aanmerking komen voor subsidies en financiële stimuleringsmaatregelen om de installatiekosten te helpen verlagen.

Kosten van een zonneboiler

De kosten van een zonneboiler zijn afhankelijk van verschillende factoren.

Het is belangrijk de kosten van een zonneboiler te beschouwen als een investering op de lange termijn, omdat het systeem kan leiden tot forse energiebesparingen en lagere energiekosten. Bovendien kunnen er subsidies en financiële stimuleringsmaatregelen beschikbaar zijn die de kosten kunnen helpen verlagen.

Heatpipes en zonneboilers, wat is het verschil?

Een heatpipe en een zonneboiler zijn beide onderdeel van een zonnewarmtesysteem.

Een zonneboiler is het systeem als geheel, bestaande uit heatpipes, een opslagtank voor water en leidingen. Het doel van een zonneboiler is om water te verwarmen met behulp van zonne-energie.

Een heatpipe is een specifiek onderdeel van een zonnecollector. Het bestaat uit een buis gevuld met een vloeistof (glycol). Wanneer zonnestraling op de heatpipes valt, wordt de vloeistof in de heatpipe verhit en verdampt. De damp stijgt op in de heatpipe en condenseert vervolgens wanneer het in contact komt met een koeler gedeelte van de heatpipe. Deze condensatie zorgt er voor dat er warmte vrijkomt en de die warmte wordt efficiënt overgedragen aan het water in de tank. De gecondenseerde damp stroomt dus als vloeistof terug naar de heatpipes, waar het proces opnieuw begint.

Een bladpictogram op een blauwe achtergrond met een cv-ketel.

Duurzaam

Een huis met een cv-ketel icoon op een blauwe achtergrond.

Warmte

Een blauwe achtergrond met een wit sneeuwvlokpictogram.

Koud

Veelgestelde vragen over zonneboilers

De gemiddelde zonneboiler terugverdientijd is 8-12 jaar. Natuurlijk is dit afhankelijk van je gebruik. 

Zonneboilers gaan ongeveer 30 jaar mee.

Omdat er infraroodstraling nodig is voor de verwarming van het water gaat het verwarmen in de winter gewoon door. Er is vooral licht nodig en niet zozeer een hoge buitentemperatuur.

Nog meer vragen?

Heb je nog een vraag over zonneboilers? Van maandag tot en met vrijdag kun je tijdens kantooruren contact met ons opnemen. We staan je graag te woord!

Neem contact op

Veiligheid op 1 bij Jaap's

Veiligheid is het belangrijkst bij Jaap’s Installaties. Een veilige werkomgeving voor onze installateurs en klanten staat voorop. Uitgebreide maatregelen zorgen ervoor dat al onze zonneboiler installaties voldoen aan de relevante veiligheidsnormen en voorschriften.

We zijn toegewijd aan het leveren van hoogwaardige zonneboilers en diensten met de hoogste aandacht voor veiligheid. We willen ervoor zorgen dat elke zonneboiler installatie die we uitvoeren, niet alleen aan jouw technische behoeften voldoet, maar ook aan de hoogste normen op het gebied van veiligheid.