fbpx

Zonneboiler installatie

Haal de zon in huis met een zonneboiler installatie van Jaap's

Bij Jaap’s zijn we enthousiast over het benutten van duurzame energiebronnen. Bovendien is een zonneboiler installatie een geweldige manier om de zon in huis te halen. Met een zonneboiler kun je warm water op een milieuvriendelijke manier verwarmen door gebruik te maken van zonne-energie. Bij Jaap’s bieden we professionele zonneboilerinstallaties aan die voldoen aan jouw behoeften en zorgen voor maximale energiebesparing.

Jaap's Installaties werkt aan een zonnepaneleninstallatie.

Hoe verloopt een zonneboiler installatie?

We komen eerst bij je langs om de geschikte locatie voor de zonneboiler te bepalen. Wanneer dit akkoord is, en de offerte getekend is, komen we opnieuw langs en installeren we de heatpipes stevig en veilig op het dak.

Daarna wordt het buffervat in de buurt van de heatpipes geplaatst, wel binnen uiteraard. Het leidingwerk wordt vervolgens aangelegd om de warmteoverdracht tussen de heatpipes en de opslagtank mogelijk te maken. Tot slot wordt er een regelsysteem geïnstalleerd om het systeem te reguleren en ervoor te zorgen dat het warme water naar de juiste locaties wordt gestuurd.

Na de installatie voeren we een grondige controle uit om ervoor te zorgen dat het zonneboilersysteem correct is geïnstalleerd en goed functioneert. Daarna stellen we het systeem in bedrijf en testen de prestaties om ervoor te zorgen dat alles naar behoren werkt.

Stappenplan installatie:

De nummer één in een blauwe cirkel staat voor de topkwaliteit van onze cv-ketelinstallatiediensten.

We komen bij je langs om jouw wensen en behoeften te bespreken.

Het getal twee in een blauwe cirkel staat voor cv-ketel installatie.

Daarna stellen we een gedetailleerde offerte op. Als de offerte getekend is vragen we je 60% aan te betalen om de benodigde materialen aan te schaffen.

Het getal 3 in een blauwe cirkel staat voor cv-ketelinstallatie.

Vervolgens voeren we de installatie uit volgens de hoogste normen van vakmanschap en kwaliteit.

De nummer vier in een blauwe cirkel, met een cv-ketelinstallatie.

Na de installatie bieden we nazorg en onderhoudsservices om ervoor te zorgen dat jouw zonneboiler- systeem optimaal blijft functioneren.

Kosten zonneboiler installatie

De kosten van een zonneboiler installatie hangen af van verschillende factoren, zoals het type zonneboiler, de capaciteit, de benodigde aanpassingen aan jouw woning en natuurlijk ook eventuele subsidie- of financiële regelingen. Wij bieden maatwerkoplossingen en stellen dus graag een gedetailleerde offerte op basis van jouw specifieke behoeften.

Maximaal besparen, hoog rendement

Met een zonneboiler kun je maximaal besparen op jouw energiekosten en daarnaast ook bijdragen aan een duurzame toekomst. Door gebruik te maken van zonne-energie kun je bijna de helft van jouw warmwaterbehoefte op een milieuvriendelijke manier vervullen. 

Veelgestelde vragen over zonneboiler installatie

Over het algemeen zijn de meeste woningen geschikt voor de installatie van een zonneboiler. Belangrijke factoren zijn bijvoorbeeld de beschikbare dakruimte, de oriëntatie van het dak (ideaal is gericht op het zuiden) en de schaduwvrije zone voor de zonnecollectoren. Daarom is het verstandig om een locatiebeoordeling uit te voeren om te bepalen of jouw woning geschikt is voor een zonneboiler.

Ja, periodiek onderhoud is belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw zonneboiler optimaal blijft functioneren. Een 2-jaarlijkse controle van de werking, het reinigen van de zonnecollectoren en het controleren van de druk en leidingen zijn enkele van de onderhoudstaken die moeten worden uitgevoerd. 

Ja, een zonneboiler kan worden gecombineerd met andere verwarmingssystemen, zoals een cv-ketel en/of warmtepomp. Deze combinatie wordt een hybride systeem genoemd. Het zorgt voor een efficiënte en flexibele verwarmingsoplossing, waarbij de zonneboiler en het andere systeem elkaar aanvullen.

Nog meer vragen?

Heb je nog een vraag over de installatie van zonneboilers? Jaap’s installaties staat 5 dagen per week voor je klaar. Neem  contact met ons op en we zullen je zo snel mogelijk te woord staan.

Neem contact op

Aanvraag indienen

Ons team van gekwalificeerde en ervaren technici staat klaar om u te helpen met al uw installatiebehoeften.