fbpx

Zonneboiler kosten

Zonneboiler kosten weten? Jaap's komt langs!

Meer weten over de kosten van een zonneboiler? Bij Jaap’s begrijpen we het belang van een duurzame en efficiënte manier om jouw water te verwarmen. Als je overweegt om een nieuwe zonneboiler aan te kopen, staan onze experts voor je klaar. We komen graag bij je langs om jouw situatie te beoordelen, je te adviseren en een passende oplossing te bieden die aansluit bij jouw wensen en budget.

Een wit busje met de woorden "Jaap's Installaties" erop.
Een ISDE-gesubsidieerde zonneboiler op standaard.

Een duurzame manier van water verwarmen

Met een zonneboiler maak je gebruik van de onuitputtelijke kracht van de zon om jouw water te verwarmen. Het systeem bestaat onder andere uit heatpipes die zonlicht opvangen en de warmte overdragen aan een vloeistof in de buizen van de heatpipes. Deze warmte wordt vervolgens gebruikt om het water in een opslagtank te verwarmen. Door te kiezen voor een zonneboiler, maak je ten eerste een milieuvriendelijke keuze en ten tweede verminder je jouw afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

Wat zijn de kosten van een zonneboiler?

De kosten van een zonneboiler kunnen variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van het systeem, het type en aantal heatpipes en het aantal opslagtanks. Ook zijn er vaak subsidiemogelijkheden beschikbaar voor zonneboilers.

Wat kost een zonneboiler gemiddeld? (inclusief installatie)

Type zonneboiler Prijzen
Tot 2 personen 2.000 tot 3.000 euro (incl. subsidie)
Tot 4 personen 3.000 tot 4.500 euro (incl. subsidie)
Tot 6 personen 4.500 tot 6.000 euro (incl. subsidie)

Veelgestelde vragen over zonneboiler kopen

Over het algemeen ligt de terugverdientijd van een zonneboiler tussen de 7 en 12 jaar. Dit betekent dat je na deze periode de investering hebt terugverdiend via de besparingen op jouw energierekening.

 

Vaak wel! In Nederland zijn er subsidieregelingen beschikbaar voor de aanschaf van een zonneboiler. Bekijk onze ISDE-subsidie pagina voor meer informatie.

Ja, net als bij andere systemen voor warmwaterproductie, zijn er onderhoudskosten verbonden aan een zonneboiler. Het regelmatig onderhouden van de zonneboiler is belangrijk om de optimale werking en efficiëntie te behouden en de levensduur van het systeem te verlengen.

Nog meer vragen?

Zijn nog niet al je vragen beantwoord over de kosten van een zonneboiler? Neem gerust contact met ons op. Door de week staan we van 9 uur tot 17 uur voor je klaar!

Neem contact op

Aanvraag indienen

Ons team van gekwalificeerde en ervaren technici staat klaar om u te helpen met al uw installatiebehoeften.